Ebben a fagyiban töményen van jelen a gyümölcs, hmmmm… Én tettem hozzá egy kis saját repcemézet (mert az van itthon), de ha édes az eper, el is lehet tekinteni a hozzáadott édesítéstől! És a legjobb benne, hogy nem is kell hozzá fagyigép, csak egy aprítógép. Illetve előre kell gondolkozni: mindig legyen a hűtőben fagyasztott gyümölcs!
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 3 nagy marék eper a fagyasztóból
- 1 banán
- 1 lapos ek. méz
- 1 késhegynyi vanília
- + aprító gép
Elkészítés
Először az epret aprítsuk teljesen össze a géppel. 2-5 perc kellhet hozzá. Majd adjuk hozzá a banánt, darabolva a mézzel és a vaníliával. A kristályos epret a banán szép krémessé fogja varázsolni.
Ha nem lennél elégedett a szilárságával, akkor tedd be egy kis időre a mélyhűtőbe! Ajánlom az IKEA fagylalt nyalóka készítőjét, most éppen 795 Ft.
És a végeredményt ilyen megfontoltan eszegetik a gyerekmedencébő kibújt fiatalemberek 🙂
***
Visszajelzés: A mai nap a méhészetben | Mézművész blog